lördag 19 november 2011

Tid

Har inte så mycket tid längre över till bloggande, då jag börjat jobba och är borta från hemmet över 9h per dag. Trött som fan då jag inte jobbat varje dag sedan Tobias fick sin diagnos våren 2009 och jag gick rakt in i väggen själsligt.
...... min dåvarande nya chef på jobbet sa till mig att gå hem och ta hand om min familj, men framför allt mig själv ...... nånstans ändrade han åsikt och den 8 december 2009 fick jag ett rekommenderat brev via posten där det stod att jag var uppsagd av ekonomiska skäl med en månads uppsägningstid ..... den 28 december samma år såg jag via Platsbanken att dom sökte nya anställningar, då blev jag asförbannad.

Då jag hade nog med allt runt min sons sjukhus behandlingar var tredje vecka samt allt annat, så anlitade jag en advokat i ärendet, nån som kunde sätta dit idioten till chef som sagt upp mig fel.
Min advokat var väldigt duktig och efter ett halvår vill dåvarande företag och chef göra en förlikning, så dom slapp i massmedia och få klagomål om hur dom behandlar sina anställda som DOM skickat hem i sjukskrivning för att man har en cancersjukt barn samt själv gått in i väggen.
 .... min son dog i samma veva som jag fick svart på vitt att dom behandlat mig fel och fick en summa pengar i förlikning.

Min dotter och jag åkte till Grekland i augusti 2010 efter en jobbig sommar med min sons begravning, städa ur allt i hans nya lägenhet mm. När vi kom hem efter en välförtjänt fjortondagars semesterresa med sol och bad, låg ett brev i postlådan att dom gjort fel i utbetalningen och jag hade fått 14 000 kronor för mycket ..... pengarna var slut.
..... betalar nu av i 4 år, de pengar jag blev lovad, men som enligt dom var fel .... inte mitt fel, men det är jag som får ta smällen.

Hoppas nu på ett bra jobb, bra chef och kollegor, samt att man kan få ordning på ekonomin som gått åt helvete av allt.

Snart advent samt jul .... älskar julen som är varm, luktar gott och att man samlas med sina nära och äter gott ihop, men även sorgslig då några fattas vid samlingen av nära & kära.

Ta vara på varandra, kramas och umgås ..... julklappar är inte allt ..... ej heller att det inte lyser nystädat ......
Kram!2 kommentarer:

 1. Oj, vad tråkigt att höra om ditt dåvarande jobb och att du belv uppsagd. Just som det var som jobbigaste med lasarettsbesöken och att Tobias var sjuk. så var detta det sista man behöver för då behöver man energi till sin son, att finnas där för han helt och hållet. Kan förstå att du blev förbannad. Vi ska åka bort över julen till Teneriffa. Jag vill fly från julen, jag vill fly från min familj. Helst skulle jag vilja flytta själv till en lägenhet. Tycker det är jobbigt att bo kvar i huset. Hur var det för dig, känns det som man vill fly från sitt eget liv. Mycket konstig känsla är det. Kram från Siv

  SvaraRadera
 2. Ja det behövde jag verkligen inte då :(

  Skönt att åka bort, det gör du rätt i, men tänk på att inte allt kanske blir som du tänkt dig. Egen erfarenhet av detta i Grekland.

  Jag flyttade ut till landet ifrån lägenheten i stan .... det bästa jag kunde göra, men flytta inte för tidigt så att du orkar med allt en flyttning innebär. Tänk efter vart du skulle kunna hämta mer energi åt just dig. Jag valde lantluft med många djur och vacker natur.

  Känslan att vilja fly kommer finnas en tid, men blir bättre, låt din sorg få ta den tid den behöver.
  Kram!

  SvaraRadera