lördag 13 april 2013

Minne Tobias bilddagbok 2009

(Tobias egna ord och bilder från hans bilddagbok som jag endast kopierat från 26/5 - 27/10 2009)
-------------------------
Tisdag 26 maj 2009
Imorgon börjar min kamp mot cancer. Jag läggs in på sjukhuset klockan 7.30 och börjar med en liten operation. En så kallad injektionsport ska opereras in innanför huden på bröstet. Det är för att man lättare ska kunna pumpa ut saker i blodet.
Jag kommer att blogga lite smått här på min bilddagbok och fota min progress under det närmsta året.


Är lite smått nervös inför morgondagen men det löser sig nog. Hoppas att jag kommer få ett eget rum bara. Har iallafall beställt mig en ny laptop så att jag har nånting att sysselsätta mig med på sjukhuset.
Jag återkommer med mer information när det är okej att komma och hälsa på mig.
Vill även tacka alla underbara människor som har skänkt pengar till cancerfonden på min sida. Hela 3400 kr insamlat redan! Det betyder väldigt mycket för mig och samtidigt känns det skönt att det hjälper andra också.
Man kommer att kunna nå mig via mobil som vanligt dock tar det nog ett par dagar innan jag får min nya dator levererad.
-------------------------
Onsdag 27 maj 2009
Hej kompisar!
Idag har jag opererat in porten i bröstet. Det gick jättebra. Började med att jag fick åka säng i underjorden. Fy sjutton vad stort det är under sjukhuset!
Väl uppe i operationssalen fick jag dropp och även reda på att man kunde bli lite lullig utav bedövningen. Tänkte iallafall inte mer på det men sedan när de började operera pratade jag tydligen en jävla massa skit men kom på mig själv och då skrattade alla som var inne i operationsrummet. Lite småkul.
Har en jävla värk i högerbröstet där porten sitter, vilket iochförsig inte är så konstigt. Knarkar lite Panodil och det håller värken relativt nere.
Var även och hälsade på kliniken där jag ska ligga. Trevlig personal och helt okej lokaler. Dock är jag klart yngst av alla patienter, dom andra är minst 40 år äldre än mig. Jag kommer inte åka in förrän på måndag. Ska dock tillbaka imorgon för röntgen och lite annat.
Så blir några dagar kvar hemma. Någon som vill hitta på nått till helgen?
Känner mig iallafall positiv inför behandlingen. Får se hur jag reagerar på cellgiftet på måndag.
Hoppas jag får min nya burk imorgon :)
-------------------------
Lördag 30 maj 2009
Idag töser och pojkar är det fint väder och jag mår bra!
Porten gör inte ont längre, det är hamnfestival, superfint väder och jag har fått min laptop. Woho!
Sen som grädde på glassen får jag min 10k bonus imorgon för kontraktsavslut.
På måndag ska jag upp till US för min första cytostatikabehandling.

Lite nervöst, men bara att hålla humöret på topp och inte hänga läpp.

-------------------------Söndag 31 maj 2009 
Imorgon ska den här jäveln få smaka på cellgiftskaka. This bitch is going down!
Håller tummarna för att jag kommer må hyfsat bra efter första behandlingen. Denna behandling kommer pågå i cirka en vecka lite beroende på hur jag mår. Det roliga är att om jag mår bra under behandlingen så kommer läkarna antagligen kräma på ännu mer så att processen går fortare. Så i vilket fall som helst kommer jag nog inte att må något vidare.
Underbar dag igår och idag iallafall! 3 glassar, stek i solen och en kall Calles på Mörners med Gustav, Marcus och kompani idag. Perfekt avslut på veckan.
Har nu packat allt man behöver för att överleva en vecka på sjukan. Laptopen och en nyinköpt bok; "Den stora fredens krig" av Niklas Krog kommer nog till hands.
Ska jag vara helt ärlig känner jag mig inte särskilt nervös inför morgondagen. Vill bara få veckan överstökad och hitta på roligare grejer.
Som sagt jag kommer att höra av mig till er polers när det passar att komma och hälsa på mig.
-------------------------
Måndag 1 juni 2009

Första dagen avklarad! Jag har ett eget dubbelrum med toalett. Woho! Höj och sänkbar säng är ganska sweet, bordet är lite litet dock men det duger.
Iallafall; idag har jag fått så många olika typer av dropp att jag har tappat räkningen. Väntar nu på att få min sista cellgiftskyss för dagen. Har ännu inte känt några biverkningar förutom att jag pissar 1 gång i halvtimman. Men syster säger att det kommer antagligen bli lite tyngre de närmsta dagarna.
Helt okej nät på sjukhuset. Lite småsaker som är blockade men det ska nog gå att fixa till. Funderar på att börja lira Eve lite smått igen. Tidsfördriv lixom, men tänker nog vänta ett par dagar och se hur jag reagerar på cellgiftet.
Annars är allting fina fisken. Synd bara att alla andra är 40 år äldre än mig. Inga jätteroliga diskussioner vid matbordet precis. Men imorgon kommer LA, morsan och eventuellt Nisse förbi så det blir nog najs.
-------------------------
Måndag 1 juni 2009


Ska även ta upp om att införskaffa en trådlös router. Finns en jäkligt soft balkong/terass, (se bilden) där man kan sitta med datorn/boken och chilla.
Det går även bra att besöka mig nu. Helst mellan 14-20 enligt schemat men det är lugnt att komma när som helst egentligen. Slå en signal innan bara!
 -------------------------
Fredag 5 juni 2009

Phew! Första gången jag orkar sitta framför datorn sen i tisdags. Fy fan vilken tung vecka det här har varit. Cellgiftet tar verkligen kol på en. Det värsta är illamåendet, hickan, huvudvärken och magontet men även det att man blir så äcklad av all typ av mat.
Idag åt jag för första gången sen i onsdags. Lite yoghurt, ägg och vatten. Men det känns verkligen direkt vilken energikick det ger.
En flicka, kanske nått år yngre än mig fick jag höra som låg här ska på operation snart och hon verkar bli okej. Man får lite hopp när man hör sånt.
Shit, blir flåsande av att bara sitta och skriva det här nu... Allt fysiskt är tungt som fan.
Har iallafall inte fått cellgift på ett dygn nu och ska hem lite senare ikväll och sen tillbaka den 18 och därefter in igen för ny behandling den 22:a.
Förhoppningsvis återhämtar jag mig nu under den kommande veckan så att jag kanske kan gå ut en stund i det gröna med er kompisar.
-------------------------
Fredag 5 juni 2009
Här sitter jag med min turkanin Jonte som jag fick av Nisse och Emmy. Han är alltid på bra humör, sen pratar han lite konstigt för han är dansk.
Tack Emmy och Nisse ni är ballast!
Och åter igen tack till alla som bidragit med pengar till cancerfonden på min sida. Trodde aldrig att den skulle komma upp i så mycket. Ni är underbara.


 -------------------------
Fredag 12 juni 2009
För folk har tagit studenten, för folk har tagit studenten! Och det ger alla andra ett skäl till att supa skallen av sig! Woho! Nej men grattis till alla 90:or. Jag kommer nog upp till Ågatan en liten stund ikväll iallafall.
Nej, man blir inte sådär av cellgift men orkade inte försöka ta en fin posbild på mig själv så det får duga.
Iallafall, upptäckte idag att jag har börjat tappa hår. Kanske har en vecka kvar av detta fina bruna kvar på huvet. Egentligen är jag inte särskilt oroad över att tappa håret. Snarare det att jag vet att jag kommer se fördjävlig ut utan hår. Har t.ex. ett hemligt rött fult födelsemärke mitt i skallen. Jag får fixa mig själv en snygg hatt eller en keps eller nått. Det rer sig. Peruk är iallafall out of the question.
Annars mår jag bra, man känner sig utmattad hela tiden bara. Känns iallafall att skiten sitter kvar i blodet.
Ska tillbaka för nästa behandling den 22:a så kan slappa nästa vecka också. Sweet!
-------------------------
Fredag 26 juni 2009
Tjena.
Här ligger jag får mig min andra cytostatikakyss. Mår bättre än förra behandlingen men är ändå ganska utmattad och illamående. Har iallafall fått i mig en 3:e dels kebabtalltrick, en pan pizza, 2 knäckebröd och lite nyponsoppa sen jag kom hit och det är inte illa pinkat om man jämför mot förra gången.
Förhoppningsvis kan jag åka hem redan imorgon eller på söndag igen.
Om jag ska vara ärlig känner jag inte för några besök just nu då jag känner att jag inte är till allt för mycket underhållning. (sover mest och är allmänt off). Hoppas att jag fått igång hungern och piggnat till för nästa veckas solsken. Peace out!
 -------------------------
Måndag 29 juni 2009
Toobie is back on track! Andra behandlingen gick bra. Är lite instabil i huvet och klarar inte riktigt värmen ute än men om kvällarna är det chill.
Nästa vecka, på onsdag för att vara exakt är det dags för stamcellsskörd. Detta innebär kortfattat att man ska pumpa ut allt mitt blod i min kropp från ena armen till en maskin och sen in i andra armen, tre gånger! Det är en jävla massa blod.
Jo jag vet, låter som något taget ifrån filmen Blade och ska jag vara ärlig är jag rätt nervös. Efter stamcellsskörden kan immunförsvaret vara lite lågt men vi får hålla tummarna att jag klarar det bra.
Än så länge har det mesta gått bra måste jag säga. Har dock gått ner en 3 kg sen jag påbörjade behandlingen. Men det är en ganska liten viktminskning.
Nu ska jag strax ut i solskenet med Cato och ta en glass eller nått.
Är som sagt hemma under veckan, ring om ni vill hitta på nått om dagarna.
-------------------------
Onsdag 1 juli 2009
<p>Idag var vi i Varamon och badade en liten stund. Se så kort LA är. Han krymper i vattnet</p>


Idag var vi i Varamon och badade en liten stund. Se så kort LA är. Han krymper i vattnet.  <p>Mästerstekarn i sitt esse</p>


Mästerstekarn i sitt esse
  <p>Är iallafall stolt att jag var först i att doppa mig, mycket viktigt. Lyckad dag!</p>

Är iallafall stolt att jag var först i att doppa mig, mycket viktigt. Lyckad dag!
 -------------------------
Tisdag 21 juli 2009
<p style="text-align: left;">Hej kompisar</p>
<p style="text-align: left;">Tänkte att det var dags att uppdatera mitt kära bloggeri här på bilddagboken efter många requests från er fans.</p>
<p style="text-align: left;">Har inte orkat skriva de senaste veckorna, har varit en hel del på sjukhuset och varit ganska utmattad. Den tid jag har fått över har jag inte velat sitta framför datorn utan vara ute.</p>
<p style="text-align: left;">Iallafall; För 1 vecka sen blev jag inkallad till hematalogen därför att jag fick feber i ett antal dagar. Sjukhusetfolket får panik, jag hade typ stört hög infektion eller nått så jag fick antibiotika i dropp ett par dagar.</p>
<p style="text-align: left;">Därefter var det dags för stamcellsskörden. Det var ingen vidare kul upplevelse. Man ligger typ i en säng med kablar till armarna och sen pumpar de ut allt ens blod genom ena till andra armen 3 gånger om. Det tog 5 timmar men som tur hade de en hel del filmer. Blev Oceans 11 och Sällskapsresan 2. Det värsta var att när man blev pissnödig drog de bara för ett skynke och sen fick man pissa i en jävla flaska.</p>
 

Hej kompisar
Tänkte att det var dags att uppdatera mitt kära bloggeri här på bilddagboken efter många requests från er fans.
Har inte orkat skriva de senaste veckorna, har varit en hel del på sjukhuset och varit ganska utmattad. Den tid jag har fått över har jag inte velat sitta framför datorn utan vara ute.
Iallafall; För 1 vecka sen blev jag inkallad till hematalogen därför att jag fick feber i ett antal dagar. Sjukhusetfolket får panik, jag hade typ stört hög infektion eller nått så jag fick antibiotika i dropp ett par dagar.
Därefter var det dags för stamcellsskörden. Det var ingen vidare kul upplevelse. Man ligger typ i en säng med kablar till armarna och sen pumpar de ut allt ens blod genom ena till andra armen 3 gånger om. Det tog 5 timmar men som tur hade de en hel del filmer. Blev Oceans 11 och Sällskapsresan 2. Det värsta var att när man blev pissnödig drog de bara för ett skynke och sen fick man pissa i en jävla flaska.
-------------------------
Tisdag 21 juli 2009
Veckan därpå var det dags för cellgiftsbehandling nummero 3.
Denna gång passade jag på att äta rejält kvällen och dagen innan. Blev sammanlagt på 2 dar exklusive frukost: köttfärs och spagetti, 2 hamburgare, 1 ost och baconkorv, en Calzone och en fet wok måltid från Wokaway.
Det hjälpte faktiskt och jag mådde relativt OK under den här behandlingen. Jag brukar tappa aptiten så det var bra med lite krubb i lådan. Har hittills gått ner cirka 3-4 kilo.
Kom iallafall ut i lördags och nu har jag återhämtat mig relativt. Fortfarande lite skör, orkar typ inte gå längre sträckor utan huvudvärk och sover kasst.
-------------------------
Tisdag 21 juli 2009

<p><span>Idag kom även morsan och syrran hem med lite kantareller och smultron. Så ikväll blir det stekta kantareller med smör på knäckemacka. Det ni!</span></p>


Idag kom även morsan och syrran hem med lite kantareller och smultron. Så ikväll blir det stekta kantareller med smör på knäckemacka. Det ni!
-------------------------
Tisdag 28 juli 2009
<p>Toobie fyller 20 idag. Hurra!</p>

Toobie fyller 20 idag. Hurra!
-------------------------
Tisdag 27 oktober 2009
Toobie goes facebook. Denna information är på begäran: Jag kommer antagligen inte ladda upp mycket mer här. Vill ni följa mitt otroligt spännande liv. Lägg till mig på fejjan.

-------------------------
(är hans sista mening på Bilddagboken)

6 kommentarer:

 1. Elisabet Roslund22 april 2013 00:41

  Vilken styrka och vilken vilja att klara av en situation dom aldrig hade haft en tanke på skulle uppstå. Våra barn, Mattias och Tobias har visat hur mycket dom älskade livet........hur mycket dom kämpade för att få fortsätta att leva sina liv fullt ut.........Det känns så hårt, så orättvist att allting gick så fel. Kan bara hoppas, kan bara tro att dom någon annan stans har det bra, riktigt bra tillsammans. Tanken ger mig styrka och kraft till att vilja ta hand om det som finns runtomkring mig idag. Hoppas att du Marie också känner likadant. All Kraft till dig.
  Varm Kram/Elisabet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är helt säker på att våra änglabarn har det underbart och att vi ses sen.
   Kram!

   Radera
 2. Jag är fylld av beundran över hur fantastiskt Tobias hanterade situationen kring cancern. Så väl han formulerade sig när hans inre borde ha varit i kaos. På något sätt behöll han fattningen och skrev så nyanserat ( och oerhört skickligt på svenska språket) om det som hända skulle. Det är en sorg och bedrövelse att han måste lämna jordelivet så ung och att ni inte tillfrågades och fick diskutera saken är så oerhört skrämmande att jag får rysningar. Jag läser också hans ord om att bli sövd och vilken styrka han hade!!! Den skulle inte en sådan ung person tvingas uppbringa. Jag känner med dig och tittar in här då och då. Din smärta är smärtsam och jag förstår din vrede och sorg över hur ärendet hanterades nämligen inkompetent och oerhört okänsligt. Fanns det inte mer att göra för en ung och vältränad kille? Ofattbart!! Stor kram till dig från Marita !! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. OM och MEN finns i huvudet på mig varje dag.
   Kram Marie

   Radera
 3. Jag kan förstå att både OM och MEN finns i ditt huvud. Du har upplevt något som ingen människa ska behöva uppleva nämligen att begrava ett älskat barn. <3 <3 <3
  Hälsningar Marita

  SvaraRadera